Egyéb kategória

Márciusi hírek

Rendhagyó népismeret órák

2022. február 22-én a 8. osztály német népismeret órájára látogatott M. Szabó Tiborné a Szári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Beszélt a német nemzetiségi önkormányzatról, a munkájukról, az elért eredményeikről.

Március 1-jén a 6. osztállyal a tájszobába látogattunk, mivel az elmúlt népismeret órákon a szári parasztház jellegzetességeiről, bútorairól tanultunk. Ott élőben ismerkedhettünk meg az elhangzott dolgokkal. Krupánszki Mihályné Edit néni egy kis bevezetőben mesélt nekünk az összegyűjtött tárgyakról.

LEVELEZŐS TANULMÁNYI VERSENYEK

Február és március hónap folyamán több levelezős versenynek is lezajlott iskolánkban az iskolai és a megyei fordulója.

ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY (március 7.)

Az 1. fordulóból mind a 26 tanuló továbbjutott a 2. (megyei) fordulóba, ahol szép teljesítményt nyújtottak az alábbi tanulók:

3. osztályból: Borda Viktória, Nádorfalvi Bíborka, 4. osztályból: Glück Zsófia, Moharos Márk 5. osztályból: Balku Tünde Klára, Szabó Izabella Zulejka 6. osztályból: Schäffer Levente, Varga Adrián 8. osztályból: Katona Nóra.

TUDÁSBAJNOKSÁG – NYELVÉSZ VERSENY

Az iskolai fordulóban 18 gyermek vett részt, közülük továbbjutottak a megyei fordulóba:

1. osztályból: Szedner Krisztina Susane, Ballun Rita, Érdi-Czitros Janka, Heider Nóra 2. osztályból: Szabó Miksa László 3. osztályból: Katona Dóra, Nádorfalvi Bíborka, Varga Iringó Virág 4. osztályból: Glück Zsófia, Berendi Mirabell 5. osztályból: Révi Roland, Szabó Izabella Zulejka.

A megyei fordulóból részt vesznek az országos döntőn a 2. osztályos Szabó Miksa László és a 4. osztályos Berendi Mirabell. Ők megyei szinten 1. helyezést értek el. Szívből gratulálunk nekik! Izgatottan várjuk az országos döntőt.

TUDÁSBAJNOKSÁG – MATEKÁSZ VERSENY

Az iskolai fordulóban 23 gyermek ügyeskedett, közülük továbbjutottak a megyei fordulóba:

1. osztályból: Szedner Krisztina Susane, Ballun Rita, Érdi-Czitros Janka, Heider Nóra,

Glück Emília, Bártfai Dániel 2. osztályból: Boros-Faragó Balázs, Milu Anna Julianna, Szabó Miksa László 3. osztályból: Katona Dóra, Schmidt Balázs 4. osztályból: Berendi Mirabell, Glück Zsófia, Schandl Kinga 5. osztályból: Berendi Maximilián Péter, Szabó Izabella Zulejka, Tordai Hunor.

A megyei fordulóból továbbjutottak az országos döntőbe: Glück Zsófia 4. osztályos és Szabó Izabella Zulejka 5. osztályos tanuló.

NEMZETKÖZI KENGURU MATEMATIKAVERSENY

Március 17-én megoldották a diákok a versenyfeladatokat. Az eredményeket még nem ismertették.

Minden tanulónak köszönjük a részvételt! Szívből gratulálunk a megyei és országos fordulóba bejutott diákjainknak! Csak így tovább!                                                                                       Farkasné Kihári Éva (alsós mkv.)

Színházlátogatások

2022. március 8-án lehetősége nyílt a 4. osztálynak megnézni egy ingyenes előadást a Csokonai Általános Iskolában.  A Lázár Ervin Program keretein belül jutottunk el Bicskére. Az előadás címe az „Aki dudás akart lenni” volt. Népdalokat énekeltek, zenéltek. Minket is sikerült bevonniuk a dalolásba, és még a hangszereket is bemutatták. Nagyon jól éreztük magunkat.

                                                                                     Glück Zsófia 4. osztály

Március 13-án megnéztük a Pesti Színházban  „A dzsungel könyve” című előadást. Körülbelül egy órát utaztunk. Amikor megérkeztünk, egy picit várnunk kellett, de megérte. A színészek nagyon jól játszottak, sokat énekeltek. Mindenki élvezte. Két részes volt a darab. Az első felvonás után ettünk, ittunk, mert már mindenki nagyon éhes, szomjas volt. A végére mindenki nagyon elfáradt, de nagyon jó volt!

                                                                                     Besenyei Csilla 4. osztály

Március 15.

Február vége felé az 5. osztályosok és az énekkarosok elkezdtek készülődni a március 15-i műsorra. Verseket, szövegeket, dalokat gyakoroltunk, hogy sok mindennel gazdagítsuk a műsort. Sajnos a vírus miatt nem tarthattuk meg a műsort az egész iskola előtt, de a modern technikai eszközöknek köszönhetően felvettük és minden osztályban lejátszottuk az előadást. Segítségünkre volt Lilla néni, Daróczi Marika néni és Gyöngyi néni. Köszönjük nekik és osztályfőnökünknek Klári néninek is a támogatást.

Tóth Beatrix 5. osztály

Trollok és egyéb furcsaságok

Egy hétfői napon 14:00-kor az 5. osztály egy színdarabot nézett meg, a Trollok és egyéb furcsaságok címűt. Korábban értünk Tatabányára, így elmentünk egy parkba és játszottunk. A verses, énekes, gitárral kísért előadás főszereplője Varró Dániel volt. A műsort érdekesnek találtuk, de inkább óvodás vagy alsó tagozatos gyerekeknek ajánlanám.

Szöllősi Dorka 5. osztály

Március 16-án, szerdán a Jászai Mari Színházba mentek a Gulliver bérletesek az Emil és a detektívek című  darabot megnézni.

Délután 2 órakor indultunk busszal Tatabányára. A színházteremben az első két sorban ültünk, így nagyon jól láttuk az előadást.

A történet szerint a főhős, Emil pénzét a Berlinbe tartó vonaton ellopják. De nem hív rendőrt, hanem néhány berlini srác segítségével a bűnöző után ered, és rendőrkézre juttatja a tolvajt.

Nagyon tanulságos és szórakoztató volt az előadás. Délután 5 órára fáradtan értünk haza. Legközelebb is szívesen megyünk.

Szabó Zulejka 5. osztály