Egyéb kategória

Fenntartói tájékoztatás

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Mint tudják, az óvoda és az iskola fenntartója 2020. szeptembere óta a Szári Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Gyermekeink a német nyelv mellett megismerkednek a magyarországi német nemzetiség múltjával, kulturális örökségével, hagyományaival. Gyökereink, szokásaink megismerése hozzájárul ahhoz, hogy büszkén vállalják nemzetiségi létüket.

Már az első év után is látszik, hogy az intézmények több támogatást kapnak, működésükhöz kedvezőbb körülmények biztosítottak.

Az óvoda 2021-ben 5,5 millió forintból új kerítést csináltathatott, és az utcai nyílászárók és fafelületek újra lettek festve. Idén 6,6 millió forint támogatást kaptunk, melyből az utcai fafelületek és ablakok, ajtók lesznek lefestve, valamint a világítás is korszerűsítésre kerül. A neonlámpákat modern és energiatakarékos led-lámpákra cserélhetjük.

Az iskola felújítására 142 millió forint áll rendelkezésre, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. Reméljük, hogy az új tanévet már sokkal jobb feltételek között kezdhetik a gyerekek.

Hogy ez továbbra is így maradjon, fontos, hogy az Országgyűlésben továbbra is legyen nemzetiségi országgyűlési képviselőnk, aki fel tud lépni érdekünkben. Ez akkor valósulhat meg, ha a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által állított listára kellő számú szavazat érkezik.

Közös felelősségünk, hogy ez megvalósulhasson.

Kérjük, hogy akinek fontos, hogy

  • intézményeink továbbra is megfelelő támogatottsággal működhessenek,
  • gyermekeink javuló körülmények között, minőségi nevelésben, oktatásban részesülhessenek,
  • hagyományainkat, kulturális örökségünket és nyelvünket átörökítsük a gyerekeknek, fiataloknak,
  • nemzetiségi programokat, rendezvényeket tudjunk szervezni,

 regisztráljanak a nemzetiségi választói névjegyzékbe.

Ehhez az óvodában és az iskolában kérhetnek nyomtatványt és bővebb tájékoztatást, ill. regisztrálhatnak a www.valasztas.hu/ugyintézés honlapon keresztül.

Köszönjük, ha regisztrálnak, és köszönjük azoknak, akik ezt már megtették. Kérjük, hogy majd a szavazáson is vegyenek részt!

Szári Német Nemzetiségi Önkormányzat

Német Nemzetiségi Önkormányzat Újbarok

Részletes tájékoztatás a regisztráció menetéről: https://www.facebook.com/photo?fbid=402189628379349&set=pcb.402190471712598