Egyéb kategória

Iskolai hírek Október

Matematika verseny

A Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyt az előző tanévben a járványhelyzet miatt nem sikerült lebonyolítani. A szervezők nem szerették volna, ha elmarad, ezért eltolták az időpontot szeptember 10-re. Ezen a napon sikeresen lezajlott a verseny, a tanulók nagy izgalommal vetették bele magukat a matematika világába. A 2-4. évfolyam 24 feladatot oldott meg 60 perc alatt, míg a felsősök 30 feladatot 75 perc alatt.

A legeredményesebb a 7. osztályos Katona Nóra volt, aki a megyében 1565 főből 9. lett, országos szinten 2800-ból 133. A többi 30 tanuló is szép eredményt ért el, melyért matematikából egy-egy ötöst kaptak.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Farkasné Kihári Éva

ZSÁK, ZSÁK, SULIZSÁK

Iskolánkban a környezeti nevelést kiemelt feladatunknak tekintjük. Arra törekszünk, hogy diákjaink kapcsolódjanak be közvetlen környezetük értékeinek megőrzésébe, gyarapításába, váljanak érzékennyé a környezet állapota iránt. Fontos feladatunknak érezzük, hogy a gyerekekben kialakítsuk a környezet és természet szeretetét, formáljuk és megszilárdítsuk környezettudatos magatartásukat.

 2019-ben intézményünk elnyerte az „ ÖKOISKOLA” címet.  A cím szellemiségének megfelelően neveljük tanítványainkat, mert célunk elsősorban az, hogy egy gyökeresen más szemléletű nemzedék felnevelését segítsük elő. A világ környezeti állapotának további romlását csak egy természetszerető, a természet törvényeinek magát alárendelni tudó generáció állíthatja meg.

A környezettudatos nevelés jegyében két évvel ezelőtt kezdeményeztem iskolánk részvételét a Sulizsák akcióban, így a program néhány szülő segítségével idén már másodszor valósult meg. Bár a vírus megnehezítette az akciót, felhívásunkra 2900 kg ruha érkezett. A cég ezeket megvásárolta az iskolától, majd továbbította a használtruha-feldolgozóba. Ezzel nem csak környezettudatosan cselekedtünk, de iskolánk pénzt is kapott a zsákokért. A gyűjtésért járó összeg az iskola alapítványának számlájára került.

Köszönjük a programban részt vevő tanulók, szülők, kollégák támogatását.

Takács Beáta

Papírgyűjtés

Idén a járvány miatt rendhagyó módon szerveztük meg a papírgyűjtést szeptember végén. Az óvodások és az iskolások szülei autóval hozták a papírkötegeket a sportcsarnok elé, ahol néhány 8-os fiú segített a várakozó teherautókra való felpakolásban. Köszönjük segítőkész munkájukat. Az iskola és az óvoda együttesen kb. 3,5 tonna papírt gyűjtött, amely feleannyi a szokásosnak. Ezért a mennyiségért is hálásak vagyunk.

Tavasszal is szeretnénk megszervezni a papírhulladék gyűjtését. A pontos időpontról tavasszal értesítjük Önöket. Együttműködésüket előre is köszönjük.

Szabó Lászlóné

Zene világnapja

1975 óta Yehudi Menuhin kezdeményezésére október 1-jét az UNESCO a zene világnapjává nyilvánította. Ezen a napon az énekkar egy dalcsokorral készült, s egy olyan dallal is, melyet az egész iskolával együtt énekeltünk.

A dalok: A malomnak nincsen köve, Kis kece lányom, Aki nem lép egyszerre, Szegény legény vagyok én, A part alatt, Megfogtam egy szúnyogot, Dióbél bácsi.

Poroszlay-Daróczi Mária

Október 23. másképp

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezést a koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó módon, videófelvétel formájában tartottuk meg. A műsor előkészítésében és lebonyolításában a hatodik osztály tanulói vettek részt. A megemlékezés a „Ha én rózsa volnék” című dallal kezdődött. A gyerekek énekét Poroszlay-Daróczi Mária tanárnő kísérte gitárral. Segítségét ezúton is köszönjük. A gyerekek verseltek, az akkori korból származó és az eseményeket felelevenítő rövid naplójegyzetek felmondásával elevenítették fel a történéseket. Az iskola tanulói érdeklődéssel nézték végig az előadást, amely rövid összefoglalását adta az 1956-os forradalom eseményeinek.

Vona Lilla

Köszönöm a gyerekeknek, a szülőknek és a kollégáimnak a programok szervezésében, lebonyolításában való részvételüket, közreműködésüket.

Horváth Csabáné igazgató