Egyéb kategória

Októberi hírek

Az elmúlt időszak bővelkedett számos programban:

Szeptember 28-án került sor a papírgyűjtésre. Az alsósok közül az 1.b osztály, a felsősök közül az 5. osztály győzött. Jutalmuk egy-egy pizza volt.

Másnap, a népmese napján két nyolcadikos diák, Farkas Dóra és Márián-Szabó Hanna az alsósoknak egy-egy magyar népmesét olvasott fel.

Szeptember 30-án, a magyar diáksport napja alakalmából az iskola összes diákja futott. Az alsó úton rendeztük meg számunkra a futóversenyt. Külön értékeltük az alsós lányokat, külön az alsós fiúkat, és külön-külön a felsősöket is. A végén mindenki kapott egy kis édességet és ívólevet.Az első három helyezettet egy-egy éremmel jutalmaztuk meg. Az abszolútgyőztesek, Torma Réka és Dikter Martin pedig kupát és Dechatlon-utalványt kaptak.

A 8. osztályosok segítségével felavattuk a kis elsősöket is, az Egérke avatón, melyről a diákok így írnak:

Október 11-én megtörtént az elsős „egérkék” avatása. A nyolcadikosok vezetésével csapatokban végezték el a játékos sportfeladatokat. Mindenki nagyon jól érezte magát. A program végén a kicsik megkapták az iskolalógós pólójukat jutalomként. Így már hivatalosan is „romhányis” diákok lettek.

Pataki Eszter, Tordai Jázmin 8. o.

Október 6-án osztálykeretekben megemlékeztünk az aradi vértanúkról.

Október 15-én egy szombati munkanapon rendeztük a hagyományos floorball-bajnokságunkat két korosztályban. Elsőként a 6., 7. és 8. osztályok lány- és fiúcsapatai mérkőztek meg egymással. Utána a kisebbek (3., 4. és 5. osztály) következtek. A győztesek a nagyoknál a 7. osztály csapatai lettek, a kisebbik korosztálynál az 5. osztályosok.

Köszönjük a szervezőknek, Heiderné Varga Katának és Fenyvesi Szabolcsnak a segítségét.

Horváth Csabáné